Siv-du lyver-igjen!

Frp

Har nettopp sett den pinlige pressekonferansen i Frp regi med bakgrunn i siktelsene mot Trond Birkedal-tidligere FrU-leder,sentralstyremedlem og ordførerkandidat i Stavanger, før han trakk seg fra alle verv etter at den første siktelsen ble kjent. Siv Jensen var tydelig ukomfortabel og vi forstod alle som så på hvorfor. Det handler ikke om at en i Frp har gjort noe galt-det skjer i alle partier. Det handler om at det nok en gang har skjedd i partisammenheng-og at det nok en gang er forsøkt skyvd under teppet av ledelsen i Frp (jamfør Søviknes saken i særdeleshet).

Siv Jensen nektet kategorisk å svare konkret på hvorvidt Geir Mo ble kontaktet angående Birkedals angivelige seksuelle omgang med mindreårige i 2009, og henviste igjen og igjen til Frp`s «interne regelverk» som «alle slike saker» blir behandlet etter-visstnok. Hvor mange slike saker det er kan man jo også undre seg over, all den tid Siv Jensen gjorde det klart at Frp ikke så det på som sin oppgave å orientere verken media (der har hun helt rett selvsagt!) eller politi om slike mistanker. (Her har hun like selvsagt helt feil).

Frp mener altså at når mindreårige i Frp organisasjonen utsettes for overgrep i partisammenheng skal de selv måtte ta veien til politiet. At mindreårige får en slik kald skulder i slike saker er selvsagt IKKE akseptabelt-her burde Frp tatt ansvar og formidlet kontakt mellom fornærmede og politiet og bedt om etterforskning, om ikke annet for å renvaske vedkommende partimedlem! Dersom det er sant som det nå sies via 2 advokater fra fornærmede i saken, at dette ble tatt opp med Geir Mo blant annet via lederen i FpU Ove Vanebo kan man jo lure på hva i all verden Mo tenkte som ikke tok kontakt med politiet- er det noen som ikke ville gjort det i en slik setting?

Siv Jensen:
Om det er påstander om kriminelle handlinger, gir vi alltid råd om å gå til politiet. Men det må den som anser seg som fornærmet gjøre. Det kan ikke Frp gjøre. Disse retningslinjene har Frp hatt i ti år.

En annen ting-hvorfor reagerer ingen andre når en voksen mann har overnattingsbesøk av en ung gutt fra Fpu, de deler hotellrom i partisammenheng osv osv? Ingen må fortelle meg at dette ikke har vært fanget opp av noen i miljøet rundt Trond Birkedal selv om han nok i stor grad har holdt dette så diskre som mulig-det har tross alt foregått over flere år.

Dette handler ikke om enkeltmedlemmet Trond Birkedal, det handler om partikulturen i Frp, og selv omkrokodilletårene til Siv Jensen i Søviknes saken ikke svekket ipartiet nevneverdig, kan denne saken fort kan få større følger. Det er her tross alt snakk om alvorlige kriminelle handlinger, og ikke bare tvilsom moral og dårlig dømmekraft som i Søviknes saken. Frp og Siv Jensen spiller et høyt spill nå, men det står tross alt om en av partiets aller sterkeste menn-Geir Mo. For dersom det virkelig stemmer at Geir Mo ble orientert om mulig seksuell omgang med mindreårige i partisammenheng og ikke gjorde noe mer med det enn å snakke med Birkedal, må konsekvensen bli at han går-og Siv jensen står som etter Søviknes saken igjen uten troverdighet og uten en viktig støttespiller-tåler hun og partiet en slik runde til?

41 Comments on Siv-du lyver-igjen!

 1. amalie // 01/04/2011 at 6:34 am //

  stemte frp før og sønnen min har vært på frp seminar…men nå har jeg meldt meg ut og sønnen min for ikke dra på seminar samme med di folkene der….gå av siv…du må ikke sette partiet over barna våres som støtta dere.

 2. Fokusen er tatt bort fra saken og Birkedal, det er jo personen det her dreier seg, ikke hvor han jobber. At mannen er rompis er det jo ikke tvil om.
  Hvorfor ikke rette fokusen mot rompisorganisasjonen!

 3. Begynner å gå litt langt dett, det er jo rene forfølgelsen.
  Hvis FRP er arbeidsgiver til Birkedal, ja da finnes det mange arbeidsgivere rundt om i landet som ikke anmelder overgrep. (les Alvdalsaken).
  Hvor er foreldrene i denne saken, har de gitt faen, har ikke de plikt til å si i fra når en mindreårig blir utsatt for «overgrep?

 4. «Frp mener altså at når mindreårige i Frp organisasjonen utsettes for overgrep i partisammenheng skal de selv måtte ta veien til politiet. At mindreårige får en slik kald skulder i slike saker er selvsagt IKKE akseptabelt-her burde Frp tatt ansvar og formidlet kontakt mellom fornærmede og politiet og bedt om etterforskning, om ikke annet for å renvaske vedkommende partimedlem!»

  Jeg er ikke Frp’er og jeg har selv når jeg har snakket med politiet om ting som vi var i tvil om hadde skjedd i vår organisasjon. Det var en mindreårig jente som spredde rykter om et ektepar. Ekteparet nektet for at de hadde gjort noe og jenta ville ikke anmelde dem.
  Jeg gikk da til politiet for å snakke med dem om saken og fikk da til svar fra politiadvokaten at dette var det bare jenta og hennes foresatte som kunne anmelde. Eventuelt kunne ekteparet anmelde jenta for ryktespredning.
  Politiet takket oss for å spille med åpne kort, men de kunne ikke gjøre noe før saken ble anmeldt av en av partene.

  Hadde jeg stemt Frp før denne saken, hadde jeg stemt på dem nå også!

 5. petter // 30/03/2011 at 6:10 am //

  endelig en fornuftig x frp mann…stolt av deg jens for at du trekker deg ut…har stemt frp i alle år men seriøst så har jeg slutta og stemme dem…kan ikke støtte ett sånt parti som ikke tar ansvar og kun tenker på sin egen makt…siv gå av!! du risikerer å ødelegge hele partiet!!! og jeg også så siv jensen på hemsedal , di festet hardt og hun fløy rundt jesse jones mens alle vennene til siv brukte kokain! gå av siv!!!

 6. maria // 30/03/2011 at 6:01 am //

  stemte frp i alle år og har vært med på mange frp seminarer og fester..di lederne i frp betraktes som guder og kan gjøre hva di vil…snikfilming pedofili rasisme er dagligdags..denne saken er toppen av isfjellet …denne saken er ingenting i forhold til det jeg skal skrive om nå…vg og dagbladet burde grave litt i narkotika bruken innafor opartiet…noen burde å komme ut med den åpne kokainbruken i frp festene…sist på hemsedal var vi i frp på fest…og det ble snårtet kokain åpentlyst foran siv jensen av vennene hennes …det er ukultur innafor frp og hele ledelsen må byttes ut, hvis ikke kommer jeg aldri til å stemme frp igjen!!

 7. Andreas Johansen // 30/03/2011 at 5:59 am //

  Det som er skremmende er at selv om frp hadde fått tips om denne mannen og selv hadde sett at han omgikk seg selv med unge gutter, likevel valgte å kjøre fram denne mannen som ordførerkandidat i norges 4. største by! Det sier i grunnen det meste!

 8. ole ole // 28/03/2011 at 9:01 am //

  Når opplæringsleder i FrP er korrupt, hva blir de som blir lært opp? Les dagblad artikkel for ett år siden

  Dagbladet
  Tittel: Frp-sjef i hundebråk
  Ingress: – Feide ut kritiske medlemmer – Kostet hundeklubb en million
  etter eksklusjonsskandale Ulf Meyer (52) feide ut seks brysomme medlemmer fra Norsk
  Miniatyrhund Klubb. Eksklusjonene ble kjent ugyldige av
  lagmannsretten. Nå er Meyer skolerings-leder i
  Fremskrittspartiet.

  Byline: Kirsten Karlsen
  Brødtekst: Meyer etterlot hundeklubben med bunnskrapt kasse og i indre
  strid. Etter at eksklusjonene ble kjent ugyldige i
  lagmannsretten i august, anket styreleder Ulf Meyer mot
  medlemmenes vilje saken til Høyesterett. Da Høyesterett
  avviste saken og dommen var endelig tidligere i vinter, trakk
  Meyer seg ut av hundeklubben.
  Meyers gjesteopptreden i miniatyrhundeklubben med om lag 2000
  medlemmer rundt i landet koster klubben nærmere en million
  kroner.

 9. grukk // 28/03/2011 at 8:27 am //

  høyre er homopartiet,
  frp er pedo-partiet,
  hva er det med høyre partier?
  frp har kriminelle i skandaler til stadighet,
  og Mo og Siv gjør ingenting annet enn å skjelle ut pressen,hyklere, de må gå av begge to, og få inn en moralsk sterk mann, f,eks svein kristiansen.
  Om ikke, børman ivertfall ikke gi sin stemme til Frp

 10. Vel, nå er det ikke lenge siden Jonas Gahr Støre også løy. Da må jo han også gå, ikke sant? – Å nei det er sant, HAMAS er jo noen snille gutter. Ikke så farlig om Jonas har vært i kontakt med de og bare tar en liten løgn om at det ikke er sant.

 11. Slike saker er ikke så enkle å behandle for ledelsen i et parti.
  Hadde det bare vært så enkelt at partiledelsen skulle ha anmeldt alle rykter og informasjon de får om påståtte ulovligheter så hadde nok politiet fått mange besøk. Det samme gjelder påstander som inneholder skadelige rykter for partiet. Skal et parti behandle og etterforske alt de hører?

  Folk som ikke er i en partiledelse eller er journalister har ikke peiling på alle rykter som svirrer om politikere. Det er mye mye mer enn folk er klar over.

  Ta for eksempel Stoltenberg og Bondevik, begge to har vært utsatt for veldig hårdnakkede rykter om seksuelle affærer, riktignok ikke ulovlige, men svært skandaløse påstander om de hadde vært riktige. Dette var ganske ville rykter, tror dere partiledelsen virkelig tok dette seriøst?

  Når det gjelder Frp og ryktene om seksuelle overgrep så er det mulig det finnes en lov om varslingsplikt til politiet når det gjelder ungdomsorganisasjoner. Jeg har ikke fått bekreftet om dette er tilfelle,men i fall ja så KAN det hende ledelsen i Frp er ille ute om de ikke har varslet politiet om dette.

  Det er jo noen som påstår at det er ingen røyk uten ild, men hva om det er en røyksopp, eller med andre ord et plantet rykte for å skade noen? Falske rykter trenger ikke engang være bevisst plantet for å oppstå.Jeg sier ikke at dette gjelder Birkedal saken,men slikt kan være tilfelle i mange saker.

  En annen ting jeg lurer på er hva tenker disse ungdommene med når de frivillig går til sengs med en mann som bor som ungkar og har rykter på seg? Har de virkelig ingen tanker om at dette virker noe merkelig? Om det stemmer at de har gjort dette. Om de er over 16 år og ikke er homofile så skulle en tro at dette virket merkelig på hetero personer. Eller tror de på hva Michael Jackson som mente dette var helt naturlig? Og han mente faktisk barn.
  Hva med foreldrene , mener de at det er greitt at deres unge sønner går til sengs med en voksen mann?

 12. Jeg tenker med gru tilbake på Tønne saken hvor media og folket var en medvirkende årsak til at han tok sitt eget liv. Media lå nesten på vakt og folket korsfestet mannen fra første stund. Skal vi virkelig være vitne til enda en gang at media og folket blir stående som bødler. Tenk dere om flere ganger før dere roper over dere.

 13. taco123 // 25/03/2011 at 10:23 pm //

  Synes igrunnen ikke jeg hadde noen tungtveiende argumenter i det hele tatt, logikken derimot..
  Grunner var vel at jeg ikke ville ned på det nivået som resten av gjengen var på.

 14. Ja, heldigvis har vi slike som deg taco som med tungtveiende argumenter og glitrende logikk får oss til å forstå hvorfor 🙂

 15. taco123 // 25/03/2011 at 10:09 pm //

  Når man leser denne og andre sosialistiske blogger og alle de hjernedøde kommentarene fra enda rødere personer så blir man mer og mer overbevist om at en stemme til høyresiden er det eneste riktige ved kommende valg. Man blir rett og slett skremt av holdningene og nivået til personer på den røde siden.

 16. Bosnieren // 25/03/2011 at 9:50 pm //

  Jeg er muslim, men har lenge vurdert å stemme FRP. Men, i denne saken har hun og partiet generelt skutt seg selv i foten. Videre, vet alle FRP velgere at Siv har et ansvar i en sak som dette. Derfor nytter det ikke å forsvare henne slik. For eksemepel hvis du får vite at en av dine medarbeidere muligens er overgriper, vil du la han forsette med mulige overgrep eller forsøke å undersøke saken? Frp får forsatt min stemme, men hvis ikke Siv Jensen ikke legger seg flat snart, kan det være Høyre som vinner min stemme. Tiden for vise.

 17. Walter Westinghouse // 25/03/2011 at 5:06 pm //

  Siv Jensen bør, sammen med partiets øvrige ledelse, krype til korset
  for å innrømme at partiet har håndtert saken på en dårlig måte.
  Birkedal skulle aldri hatt et fremtredende politisk kandidatur så
  lenge det var mistanke om lovbrudd. Hadde partiet tatt hånd om
  saken på et tidligere tidspunkt, kunne de fjernet Birkedal fra frem-
  tredende verv, og dermed unngått å bli stilt til veggs som de nå blir.

  Og om Birkedal hadde vært en anonym figur i partiet, og det ble
  avdekket faktiske overgrep i hans regi, så kunne de med letthet
  ekskludert ham på flekken, og partiet hadde vært ferdig med saken.

  Da hadde dette vært en privatsak, og ingen navn hadde behøvd å
  bli offentliggjort. Måten Frp håndterer denne saken på, sier meg
  at de ikke har nødvendig kompetanse for viktige politiske verv.
  Dette er muligens den mest sannferdige måten de kan drive sin
  «valgkamp» på.

 18. Anne Glenne // 25/03/2011 at 1:18 pm //

  Fremskrittspartiet bør ikke anmelde noen basert på rykter. Og det er helt riktig å ikke spre slike rykter i media mens politiet etterforsker.

 19. Siv kan gjøre som hun sier andre skal gjøre i tilsvarende saker:

  1) Melde fra til politiet når man får informasjon om at det er begått overgrep fra ledere i egen organisasjon.

  2) Trekke seg fra sitt verv, slik hun selv gjentatte ganger har sagt at andre må gjøre, etter MINDRE skandaler enn dette.

 20. Lei FRP // 24/03/2011 at 9:50 pm //

  Siv Jensen og partiet FRP fortjener en slik omtale i media så det holder. Hver gang en annen parti er under hardt vær står FRP først i køen for å slenge dritt. Helt utrolig hvor mange kriminelle dette partiet har klart å avle gjennom årene. Siv Jensen er også svært aktiv med å generalisere, f.eks. når det gjelder islam, muslimer og terrorisme, men nå forventer hun ironisk nok at velgerne skal skille mellom partiet FRP og kriminelle medlemmer. Dette partiet kan dessverre ikke bli tatt alvorlig, og fortjener heller ingen troverdighet, dette har de bevist altfor mange ganger gjennom historien sin.

 21. La nå domstolene si sitt først. Det er jo de som har den dømmende makt her i landet, ikke vi eller media. Det er så lett å forhåndsdømme andre. Det ser vi jo så tydelig her.

 22. frp_pedo // 24/03/2011 at 8:41 pm //

  frp= en kriminell-sekt

 23. frp_pedo // 24/03/2011 at 8:32 pm //

  jeg er helt enig med emma. Mo og Siv skulle vært politianmeldt.

 24. admin: Han har sikkert påstått å ha filmet, men ikke å ha hatt sex med gutten. Men hvis indisiene er så sterke at sannsynligheten synes å være svært stor for at Birkedal har hatt sex med den mindreårige, ja da kan vi også dømme.

 25. Gunnar sier at de har gjort alt rett.Hva har de gjort rett?Forsvareren til Birkedal sier at Birkedal diskuterte overgrep for lenge siden med Mo.Hvorfor har de da ikke tatt tak i det?

 26. At folk må anmelde selv er en selvfølge, så lenge det ikke foreligger klare bevis for at noe kriminelt har skjedd. Et parti kan ikke gå til anmeldelse av egne medlemmer basert på rykter alene.

  Det er også en selvfølge at man ikke videreformidler rykter til pressen, spesielt ikke i en så alvorlig sak. Verken pressen eller offentligheten har rett på tilgang til dette. Kun politimyndighetene bør kunne kreve innsyn i dette.

  Og du og VG bør la være å forhåndsdømme basert på spekulasjoner. Vent til saken er ferdig etterforsket, så kan dere dømme da.

 27. Jan:Birkeland har allerede tilstått flere av forholdene.

 28. Pressestøtte:Spar oss for offerrollen da, den funket i noen år, nå er vi lei….

 29. Gunnar:Mener du virkelig at voksne ledere ikke skal ta kontakt med politiet når mindreårige i organisasjonen forteller at de har blitt utsatt for overgrep?

 30. Pressestøtte // 24/03/2011 at 6:50 pm //

  De venstrevridde «nøytrale» avisene er livredd for å miste sin pressestøtte tenker jeg. Derfor denne heksejakten på Frp, for selvfølgelig må avisene «holde seg inne» med de rødgrønne..

 31. Nå får FRP igjenn med samme mynt.De har jo korsfestet alle i den sittende regjering som har fått gaver ved utenlandsreiser og andre anledninger.Da har FRP stått i første rekke og hengt opp de det gjaldt.Men da 2 fremtredende medlemmer i FRP i Tønsberg sneik i køen og fikk kjøpt leiligheter og fikk parkeringsplasser,da hørte vi ikke noe fra Siv Jensen.Saken ble også dessverre henlagt,men etikkutvalget i Tønsberg kommune sa at de hadde brutt reglementet.

 32. ..... // 24/03/2011 at 6:34 pm //

  dette partiet med siv ,er gjeng kriminelle idioter.alle bør bures inne. eller sett løgndetektor på siv,lover dere den vil pipe konstant. denne kjerring er juger så hun trur på det selv. over til denne pedofile idioten han må kastreres seff!!!!

 33. Realist1n // 24/03/2011 at 6:32 pm //

  @Emma:

  Jeg blir kvalm over at du faktisk er så Høyreekstrem at du godtar at vi skal dømme mennesker før fakta er kommet på bordet. At du ønsker å kvitte deg med «uskyldig til det motsatte er bevist».
  Annklager er IKKE sannhet jenta mi.

  @Gunnar S: Jo, du må si mer.
  Du kan ikke mene noe om ett politisk parti uten å kunne diskutere.
  Kom med fakta

 34. A lying politician! Geeeez that’s a first – what a waste of time!!

 35. Hvordan kan dere sitte og synse dere til hva som er gjort rett og galt, dere vet jo ikke annet enn bruddstykker av hva som er hendt. Det er uvisst hva som har blitt fortalt til hvem, og dere vet ikke hvordan ting har blitt lagt fram.

  Det blir for dumt å dømme med så til grader mangel på fakta.

 36. Jeg ser at ingen av dere her hadde vært kompetente til å sitte i en jury. Dere har alle avgjort saken uten at det engang har vært en eneste rettsak. I Norge heter det at enhver er uskyldig inntil det motsatte er bevist. La nå forhørene få gå sin gang og så får vi se hva en eventuell rettsak fører med seg. Først da kan vi begynne å dømme.

 37. Gunnar // 24/03/2011 at 5:45 pm //

  FrP har gjort alt rett. En skal selvsagt ikke anmelde noen basert på rykter. Det er den som er forulempet som skal anmelde, og det er politiet som skal følge opp, ikke media.

 38. Shapedshadows // 24/03/2011 at 5:34 pm //

  Det er vel ikke akkurat uventet at Siv Jensen prøver å komme seg unna med alt hun har. Hun løy seg gjennom Søviknes-saken og satt med verandaleppe og krokodille-tårer på fjernsyn.

  Når hun i dag sto foran pressen og etter beste evne forsøkte å lekse opp hva som var rett og galt for norske medier ble det ikke annet enn patetisk. Enda verre ble det av at Per Sandberg trakk inn saken om Tore Tønne.

  Når det er ganske klart at de har visst både det ene og det andre seg imellom i FrP’s toppsjikte, da hjelper det lite å kaste møkka på pressen, all den tid Siv Jensen, Geir Mo og andre ikke har tatt ansvar for FpU-medlemmer som tydeligvis burde fått både hjelp og støtte til å anmelde eventuelle overgrep.

  Det holder ikke for Jensen, Mo & Co og hevde at de anmoder en 15-åring eller noen enda yngre, at de går til politiet alene og anmelder et overgrep. Alle som en innser vel at en 15-åring (eller yngre) kan ha behov for en støttende voksen-person som følge, ledsager ved et eventuelt besøk hos onkel blå.

  Det Jensen også sier her er at dersom noen forteller henne om en voldtekt utført under en landsmøte-helg vil hun ikke løfte en finger for å gjøre noe med det, men istedet «anmode» vedkommende om å gå til politiet… I FrP, der står man nemlig alene – der er man mer opptatt av å skjerme overgriperne…

 39. Det var en svært pinlig pressekonferanse !! Mo og Jensen skulle vært poletianmeldt for ikke å varsle.. Og dette skal være en såkalt statsministerkandidat ??? Blir kvalm av hele FRP, og håper Høyre ser galskapen i dette !!!!!

 40. Gunnar S. // 24/03/2011 at 5:17 pm //

  FRP=Slimåler, trenger ikke si mer.

 41. Latterlig. Hva skal Siv gjøre? Hun kan da vel ikkje for at et mannfolk går over hva som er lov………

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.