Slik plasserer du annonser

Google Adsense er den største annonsøren (i den grad vi kan kalle det «en» annonsør) på internett. Jeg tar derfor utgangspunkt i adsense her-både fordi de er størst men også fordi Google selv gir ut VELDIG god informasjon om plassering! Det er forøvrig slik at det som gjelder for adsense vil i stor grad også gjelde for andre annonser. De aller fleste som vil tjene penger på nettsider/blogger bruker adsense i større eller mindre grad. Det er derfor uhyre viktig å vite HVOR man skal plassere disse annonsene. Annonser som ikke brukes tar opp plass, forsinker lasting av siden og er generelt en uting. Skal du ha annonser-tjen penger på dem. Hvis du ikke tjener penger på dem-flytt dem, endre dem eller fjern dem.

Du må JEVNLIG sjekke inntektene på dine bannere slik at du er oppdatert på om de fungerer eller ikke. For adsense er dette enkelt. Du gir annonsene navn (f.eks for denne side kan en annonse være «mannebloggheader468») slik at du lett ser hvilke annonser og plasseringer som gir best betalt! Har du 3 adsense annonser på siden din er det lett å sjekke hvilke som betaler best ved å velge side og annonseenheter underveis. Google-som jo er interessert i at det tjenes mye på annonser via dem-siden de da tjener mer selv- har utarbeidet et «heatmap» som viser det som etter deres erfaring (og den er rimelig stor for å si det sånn) er de beste plasseringene. Dette bær en ha som utgangspunkt for annonseplassering-selvsagt tilpasset den enkelte side. Google kommer også med tips for hvordan du skal tenke/planlegge før du plasserer annonsene:

Hva vil brukeren oppnå ved å besøke siden?
Hva gjør de når de besøker en side?
Hvor fokuserer de oppmerksomheten sin?
Hvordan kan jeg integrere annonser her uten å ødelegge for brukeren?
Hvordan får jeg siden til å se fin og brukervennlig ut?

Se kart under-dersom dine annonser er plassert i feltene med lys/hvit farge vil du enkelt kunne øke din inntjening ved å bare flytte annonser. Det kan være så enkelt som å bytte fra høyre til venstre sidebar/meny dersom du har slik på begge sider!

Slik anbefaler Google at du plasserer adsense annonsene dine

Jeg skal gi et eksempel- på min side Fotballmoro har jeg 3 adsense-enheter på sidene (ikke forsiden, der er det 2 ). Under EM 2012 hadde jeg meget god trafikk på denne siden, med et snitt på ca 1000 unike besøkende hver dag. Adsense inntektene varierte men jeg så raskt at de var veldig ujevnt fordelt. (OBS- Google tillater ikke at man deler spesifikk inntektsinformasjon!) Den største annonsen ga helt klart minst inntekter! Jeg flyttet litt på menyene i sidebar og flyttet en «skyskraper» annonse høyere opp i venstre sidebar-dette ga umiddelbar uttelling og jeg fikk nå flere klikk på denne daglig!

Annonseplasserin direkte i poster kan også fungere svært bra, men det stiller endel krav til størrelse, farge etc for at leseopplevelsen til den besøkende-og husk-den besøkende er den du skal ha fokuset på- ikke skal bli ødelagt.

Det fine med dette er selvsagt at det er overførbart til plassering av andre annonser også. Jeg anbefaler at man ikke bare bruker adsense men affiliate-programmer-det er nå engang slik at det er greit å spre eggene sine i flere kruver. Google har strikte retningslinjer (disse MÅ du være obs på!) og dersom man har basert seg kun på adsense og mister muligheten til å bruke det vil det bety at man plutselig står helt uten inntekter. Det er også greit å registrere seg hos flere tibydere av aff.programmer- de gir ofte litt ulik betaling for samme annonsørene slik at man ved å kombinere programmer kan få mest betalt. De fleste kjenner til de etablerte som Tradedoubler men et av de nyere firmaene har vist seg å ligge helt i topp på sine programmer nemlig Tradetracker-jeg anbefaler at du klikker på banneret under her (som selvsagt er et aff.banner!) og registrerer deg. Hvorfor få f.eks 120kr i leads dersom man kan få 150?

Tilbakemeldinger, innspill og konstruktiv kritikk tas imot med glede i kommentarfeltet!

2 Comments on Slik plasserer du annonser

  1. Bra og informativ artikkel. Takk for tipset

  2. Hei

    Her er også en anbefaling fra Google Adsense gruppen på annoselayout.

    http://support.google.com/adsense/bin/answer.py?hl=en&ctx=as2&answer=1282097&rd=1

3 Trackbacks & Pingbacks

  1. Anonym
  2. Anonym
  3. Næringsinntekt under 50 000?Les her, spar tid! | Manneblogg

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.