Slik preparer du kjempemais til karpe
Kjempemais er veldig populært til karpefiske i utlandet, både som for og agn. I Norgee r det mindre vanlig, mye mindre fordi det er litt vanskeligere å få tak i rett og slett. Når man får tak i det (om man ikke kjøper mindre bokser med ferdig preparert fra fek England) er det jo store knallharde tørre mais man får-de kommer fra Sør Amerika mener jeg faktisk. Disse må selvsagt prepareres. jeg har ikke funnet noen norske sider om dette men mange engelske selvsagt og det er ganske enkelt:
Bløtlegg i minst 24timer- husk litt ekstra vann da de sveller endel! Når de har ligget i vann minst 24t (de er ikke helt bløte enda) skal de koke- det varierer litt hvor lenge de skal koke etter hvor man leser, men 30 minutter+ ser ut til å være det vanligste.
Etterpå er det bare å fordele på passende glass- greit å dele det opp da de ikke har ubegrenset holdbarhet.

Koking av kjempemais
Leave a comment