Slik preparerer du tigernøtter til meitefiske
Tigernøtter -som jo ikke er nøtter egentlig men en rot- er fantastisk agn til karpe. Det kan kjøpes ferdig men jeg foretrekker å kjøpe tørkede og poreparere dem selv-litt billigere og ikke minst kan jeg da smakssette de etter eget valg. Man MÅ ikke tilsette smak men det anbefales- søk f.eks på enegsl på google eller youtube for tips. jeg har denne gang valgt en mørk litt kraftig øl-den har mye sødme og malt og bør gi fin søtsmak på tigernøttene!
Å preparere tigernøttene før man bruker de er eneklt-det er litt variasjoner på hvor lenge man marinerer, koker etc men hovedregelen er enkel- la nøttene ligge i vann over natten og småkok ca en time.
La kjøle og ha på passende beholdere- ikke tøm ut kokevannet, det har masse god smak.
For lengre lagring anbefaler jeg å fryse de, men de tåler fint mange uker på tett beholder en mørk plass-de blir riktignok litt slimete etterhvert men det mener mange bare gjør de enda bedre….
Slik fisker jeg mine tigernøtter som oftest
Fisk har det blitt og på ølnøttene-men ikke de helt store enda…
Leave a comment