Spettejakt i Etne

Rødspettepers i snøvær… Foto:Thor E.Håkonsen

Når man skal ta seg feriedager i november skal man være litt heldig for å få brukandes fiskevær. Idag var jeg VELDIg heldig-med været ihvertfall. Planen var enkel og grei-fiske flyndre i Etne, helst rødspette og jeg valgte derfor en plass som har gitt flere fine spetter tidligere, deriblant min egen pers på 1.84kg som ble tatt i et noe…uggent vær for endel år siden!

Jeg var relativt tidlig på plass, men klaffet ikke helt med tidevannet-jeg har igrunn sluttet å sjekke tidevannet-jeg fisker når jeg vil-og kan, men idag var jeg altså uheldig og rigget meg opp akkurat idet det begynte å fjære. Erfaringsmessig fisker jeg mye bedre her på stigende flo, men det er nå tross alt bagateller i slikt vær i november på en mandag hvor en surt oppspart feriedag benyttes… Litt irriterend at jeg hadde glemt foto-og videokamera også, er visst ikke helt i «rytmen» på meitefiske enda, forrige tur glemte jeg stangholdere og kniv..jaja, det kommer seg nok!

Etnefjorden i finvær Foto:Mobil-kis

Bettet var veldig bra i starten typisk nok, men gikk drastisk tilbake sammen med floa, dessverre var det ikke helt rette sorten- jeg slet også litt med gammel agnmakrell som (kombinert med mangel på surretråd) ikke var helt samarbeidsvillig under kastingen. Jaja, det ble ihvertfall «hål i vatne» som de sier, og i det været-stort bedre kunne jeg nesten ikke hatt det med klærne på en dag i november igrunn. Kan man håpe på en fin romjul kanskje, med meitefiske og lysing i Etne???

Sandflyndrer ble dagens fangst… Foto:Mobil-kis

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.