Tips til et vellykket vorspiel

Øl og dame(r) er viktige ingredienser på vorspielet…

Det perfekte vorspiel ordner seg oftest av seg selv-det er en kombinasjon av vertskap og gjester som skaper godt humør og gode minner. Det er allikevel endel småting man som vert kan være litt obs på for å øke sannsynligheten for at gjester trives-og kommer igjen neste gang de blir bedt. Vorspiel kan jo være så mangt, fra 2 kompiser/venninner til 20 personer hvor man bare kjenner noen få…..disse tipsene er ment til vorspiel hvor det er litt mer enn 2-3 personer og hvor man kanskje ikke kjenner alle veldig godt fra før.

1.Rydd før gjestene kommer
Ingen grunn til å være vaske-nazi men rydd unna det verste og støvsug-særlig viktig dersom man har hund/katt. Ingen liker å få finklærne fulle av dyrehår.

2.Håndkle&såpe på badet
Et banalt tips kanskje, men forunderlig mange glemmer dette- når man inviterer folk skal doen være ren og det skal være såpe og håndkle klart. Er kjipt å stå på badet til noen du kanskje ikke kjenner så godt og lete etter håndkle…

3.Snacks
Mange tar med seg snacks til vorspiel, men som vert er det greit å være på den sikre siden. En pose chips, satlstenger og peanøtter dekker de fleste behov.

4.Ekstra drikke
Dersom ikke annet er avtalt tar jo folk med seg egen drikke til vorspiel, men det er ikke dumt å ha litt ekstra på lur-en sixpack øl og en flaske vin koster ikke mye og dekker de fleste sine behov. Pass på å ha litt isbiter også, mange som lager drinker på vorsp setter stor pris på det.

5.Variert musikk
Det er vertens ansvar at det er variert musikk på vorspiel-dersom ikke alle gjestene mot formodning skulle ha samme musikksmak da, noe som er relativt sjeldent…. Med tjenester som Spotify, Wimp etc kanskje kombinert med youtube (selv om jeg ikke er så glad i bruk av TVèn på vorsp) er det enkelt idag, men vær ihvertfall obs på at det er greit å kunne tilby litt variert musikk, evt mulighet for gjestene å finne musikk selv.
Musikktips her

6.Askebeger inne/ute
Nå er det jo sjeldent man røyker inne idag, men uansett- mange av oss røyker, så sett frem askebeger utenfor, og gjerne en stol eller to også dersom man f.eks har overbygget terrasse eller det er fint vær.

8.Sitteplasser
Det høres litt selvsagt ut kanskje-men pass på i finne frem nok stoler etc før folk kommer, og ha gjerne et par i reserve like innenfor døren på soverommet eller noe.

9.Rydd plass i kjøleskapet
Nok et banalt tips kanskje, men dette er litt viktig-mange som drikker øl, rusbrus eller hvitvin vil absolutt foretrekke å kunne holde drikkevarene nedkjølt.Rydd unna det du kan for å frigi plass. HAr du veldig lite plass i kjøleskapet kan et tips være å lage endel poser med is på forhånd, legge den i bunnen på en balje/plastkasse eller lignende og sette denne på kjøkkenbenken så folk kan sette drikke oppå isen.

HAr du gode tips? Post de i kommentarfeltet så legger jeg de til i listen 🙂


2 Comments on Tips til et vellykket vorspiel

  1. Måtte blitt et lukket vorspiel det tror jeg 😉

  2. Sukkerspinnet // 03/08/2011 at 7:48 am //

    Tips 10: inviter meg! Tjohei! ;=

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.