Vi har en moderne statsminister

Ipad

Ipad

Bildet av Jens Stoltenberg med en splitter ny Ipad på fanget har nok mange lagt merke til- den nye teknodingsen som sjarmerer alle brukerne som har vært så heldige å få tak i en (I Norge får vi ikke sett de på lenge i butikkene) var åpenbart noe statsministeren ikke ville gå glipp av når han var i USA som er første landet hvor Ipad ble solgt over disk.

Og mens hjemreisen tok ekstra tid pga skeskyen over Europa, brukte Jens twitter og facebook til å orientere sine mange tilhengere på nettstedene. Dette har vakt oppmerksomhet internasjonalt, bla CNN og MSNBC samt nettaviser og papiraviser har skrevet om saken. Det er egentlig ganske interessant at mens man kan bruke hundrevis av millioner på å reklamere for Norge ute i den store verden er det av og til slike ting som gir best reklame- det seg være en twitrende Jens på Ipad eller kule bukser i OL…. Heia Norge 🙂

1 Comment on Vi har en moderne statsminister

 1. Tja.. // 26/04/2010 at 3:37 pm //

  Jeg mener nok at det ville vært mer politisk korrekt å si at han bruker et surfebrett – enn å nevne at det er en iPad.

  Det blir for amatørmessig med slik reklame, og det sender helt feil signaler fra vår statsminister.

  Han burde egentlig støttet bruk av Linux eller annen åpen programmvare. Slik at skoler og staten generellt går over til dette. På det universitetet jeg gikk på var vi for eksempel pålagt å bruke windows, og vi var påplagt å bruke Internet Explorer/Exploder pga de fulgte ikke åpne formater eller standard web design på systemet til de.

  iPad (og Apple generellt) er tross alt teknologiens svar på Stalin. Lukkede systemer, hvor man må registrere seg på iTunes bare for å overføre enkle filer.
  Man må i tillegg huske på at de ikke støtter helt vanlige til som flash mm.
  iPad vil trolig bare være egnet til tidsfordriv, og ikke til produktivt arbeid.

  Det kommer i tillegg en stor mengde konkurrerende ting fra en mengde merker.

  Det blir litt som når alle skulle ha Ipod eller iPhone mm. Det finnes andre og bedre produkter – men folk skal på død å liv ha det de blir fortalt er kult/populært, uten ofte å sette seg inn i hva annet som finnes på markedet. Som er teknisk overlegent og som er åpent.

  Hvor irriterende er det ikke å ha en Ipod som man må hukke opp mot Itunes bare for å få over en MP3 fil for eksempel. Alle Creative spillere er det bare klikk og dra – uansett om det er på egen PC eller på en nettcafe i syden. Hvorfor tenker de ikke på at folk skal kunne bytte batteri i dingsene de leverer?
  Det er klart at Apple sikkert ikke betaler mange kronene til Foxconn i Kina når de skal få produsert Ipod, Iphone eller andre produkter fra de.. men det blir veldig mye unødvendig elektrisk spesialavfall. Hvor vi egnetlig ikke har noen god gjennvinning av i Norge.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.